Posts in Category: teevee

Neiti A: Muista kondoolit!

Oopa: Vemparen i FTV

Vemparen ja muut tulevat klassikot lauantaisin ykkösellä 6.6. alkaen. IHMEBANTU.

via.

Neiti A: Pääsiäisen ratoksi

Kimara Pulkkisen piispan parhaita sutkautuksia on mitä mainioin tapa aloittaa pääsiäisen vietto.

Neiti A: Sekava ja sekavampi?

Jos satuit katsomaan eilen Maria Veitolan showta, pohdit ehkä samaa kuin minäkin. Että ovatko Tukiaisen sisarukset sekaisin vai todella sekaisin. Tyttäret nimittäin ovat tulleet uskoon ja kertovat hengistä, joita ovat nähneet. 

En väitä, etteikö sellainen olisi mahdollista, mutta näiden kahden suusta kyseiset tarinat tuntuvat aika… öööh… No, katso itse. Samalla pääset näkemään Tuksujen uudet hiuspidennykset. Ihkuu!

Oopa: Simpsons goes HD

Neiti A: “Hyyväää iltaa”

Näin sunnuntai-iltana naurattaa vähän vanhemmatkin jutut. Maikkarin uutismokailuja, olkaatten hyvät:

Neiti A: Mission impossible

Jaa, huomenta vaan, se taitaa olla aika palata (hiukan venähtäneeltä) bloggauslomalta tositoimiin. 

Tulipa tuossa eilen Helppoa elämää katsellessa taas mieleen, että suomalaiset näyttelijät, ne eivät vaan osaa näytellä kännistä. Yleensähän homma menee näin: Ensin roolihahmo on niiiiiiiiiin kännissä niiiiiiiin kännissä, että hulipatiheippaa, rairai ja ojan kautta kotiin, ja seuraavaan kohtaukseen tultaessa (joka ajallisesti tapahtuu ehkä varttia edellisen toiminnan jälkeen) ei kännisyydestä ole enää tietoakaan. Hahmo puhuu ihan selkeitä eikä soperra. Käveleekin suoraan. Niin siis tietysti siihen asti, kunnes seuraavassa kohtauksessa taas oksentaa mihin sattuu, koska onkin niiiiiiiiiiiin kännissä.

Siis voi video, etten paremmin sanoisi. Eikö näillä lahjattomuuksilla ole ollenkaan ohjaajia? Apua! 

Ja kysehän ei voi olla siitä, etteikö näyttelijöillä olisi omakohtaisia kokemuksia humalassa olosta. Hei kamoon, ei suomalaiset nyt mitään päiviräsäsentyttäriä ole! Eivätkä varsinkaan näyttelijät.

No, edellä mainitusta hutiloinnista huolimatta kyseinen sarja näytti olevan ihan kelpo kamaa. Eikä ainoastaan sen takia, että se toi Carl-Kristian Rundmanin takaisin ruutuun. Uh!

hna: Parasta jatkoilla

Linnanjuhlien jatkoilla parasta ei ollut…

– bändi tai edes sen inspiroituneesti muikistelevat muusikot (“Suomen johtava bilebändi, Phil Harmonic -orkesteri” Antakaa mun kaikki kestää…)

– evör sou tyylikäs grafiikka

– tai ne alakoulun diskon teippaukset bändin takana

– musa yleensä ja miten siitä tulikin lauantai-illan tanssit mieleen

– että ihan fiksun näköinen paikka näytti kuvissa remontoidulta Viking Rosellalta

– jatkojen vieraiden tiukka setti, siis mitä olikaan tarjolla (mm. Ilta-Sanomien toimittaja ja ketä ne oli rouva Hurskaisen lisäksi siellä tanssimassa? Jotain vain. Pikkujoulukansaa…)

– juontajakaksikko (Olisi voinut valita jotain relampia tyyppejä. Toinen ei ole rela ja toinen on muuten vain hymyilevän kusipäinen.)

– se, että Timo Harakka ei kykene olla nillittämättä ja vittuilemasta käytännössä jokaiselle haastateltavalleen, mm. YLE:n pääjohtajalle ja tämän vaimolle (“Sinäkin olet sitten päässyt hyvin uimaan [miehesi rinnalla] eliittiin”)

– kameralinjaukset tai/ja ohjaus

– lopputekstit, jotka alkoivat rullaamaan kahdesti

…VAAN se melkein megaörvellyksessä oleva pariskunta, jossa nainen vielä melkein jotenkin pystyi olla meikit vain vähän poskella, mutta herrahenkilöstä näki jo ihan kättelyssä, että nyt ollaan jo tuokio nautittu. Kiitostahan tulee jakaa myös ohjaamoon, jossa päätettiin ottaa ko. pariskunta niinkin usein kuviin, että molempien henkilöiden lähipiiri saattoi kiittää niistäkin hetkistä ko. henkilöitä ja se varmasti ko. henkilöitä itseäänkin lämmittää.

Lisää tällaista laatua televisioon! Ehdottomasti. Sen lisäksi, että Timo Harakka on nyt ihan mielestäni maamme ykköshenkilöhaastattelija ja hyvien tapojen ehdoton parkettien kaksiteräinenmiekka, hän on onnistunut myös toimitussihteerinä. Vain piiru vähän pidemmälle, niin oltaisiin saatu aikaan jo aitoa komiikkaa.

Anteeksi… Olihan se. Siis etenkin ihan aitoa. Tarkoitin tietenkin, että sitten se …voisi kamppailla vaikka aidosti Vuoden Viihdeohjelma -palkinnosta.

hna: Pelastetaan maailma

Katsoin 1. kertaa Operaatio maa -ohjelmaa eilen. Koska Martti Syrjä sanoi buffissa tyyliin: “Miten voi olla mahdollista, että vampyyreillä ja kakkapökälemiehillä on nettisivut ja meillä ei ole mitään!?“. Ja sitten en kyllä nähnyt moista kohtaa…

No, ei se mitään. Mietin kovasti ohjelman aikana mm. sitä miksi pareilla oli ne Range Roverit eikä sitten esim. hybridiautoja käytössään. No… mitä väliä. Eräästä radiohaastattelusta selvisi, että Jyrki 69 on kemisti koulutukseltaan ja sehän lisää kiinnostusta (siis mm. itsellä) seurata vampyyrien Itämeri-hanketta. Ja koska joku kanankakka on suurin ongela Itämeren rehevöitymisessä… Kanankakka.

Mutta paska onkin aliarvostettua. Kuten Kakkapökälemiesten Nepal-hankkeesta voimme myös päätellä. Biokaasujahan voisi enemmänkin hyödyntää, tulin ajatelleeksi. Jenkeissähän supersizeeläintiloilla on muutamissa biokaasuyksikkö. Sou koold lisäbisnestä siis. Mutta nehän on tolkuttoman kokoisia laitoksia, tietty.

Vesiklosetista, eli vesivessastahan sanotaan, että se on ollut ihan vihonviimeinen keksintö. Varsinkin meillä, kun sillä juomakelpoisella vedellä huuhdotaan pissat ja kakat viemäriin… Reikälattiaan tai huussi pihalle!

Ai niin. Ohjelman lopussa Jyrki 69 sanoi jotenkin näin: “Välillä ihan yllättyy, kun meidän Jussi sanoo, että ‘onkohan tämä nyt kovin ekoloogista’, mutta voisihan festareiden bäkkäreillä asiat olla muutakin kuin kertislautasia jne.” Yöllä sitten näin unta, että Jussi ja Jyrki 69 olivat lopettaneet hiustensa värjäämisen! Koska he olivat laskeskelleet sen kuormittavan X määrää ja heidän fanitkin ovat luopuneet ja näin X määrää myrkkyjä ei ajaudukaan enää mm. meriin… Oli ihan hyvät fledat vielä, ettei sikäli. Erilaiset vaan.

Noumann: 90-luku uusintana

TV2 uusii 7. lokakuuta lähtien Metsolat, tuon 90-luvun arkisen suosikkisarjan. Hoikan kunnan elämää seurattiin koko perheen voimin, joka kerta. Muistan aina, miten huonosti laskettelurinne oli jälkikäteen lisätty alkutunnuksessa näkyvään maisemaan ja kuinka Liisa Metsolan (Anna-Leena Härkönen) talo syttyi tuleen, koska eräs tohelo tummatukkainen miesystävä oli laittanut vintille sahajauhoa eristeeksi ihan savupiipun juureen.

Nyt jäämme odottamaan lisää uusintakierroksia. Nähdäänkö seuraavaksi kenties Mummo (hyppy sinne toinen tänne, pian on mennyt elämämme!), Ruusun aika puhuvine koirineen vai Blondi tuli taloon?