Posts in Category: valokuvat

Kissojen mallikansiot

malliurkki
mallisulo
Loppuviikosta kameran edessä hääri joukko pikkuskidejä ja vauva. Samalla päätin huitaista kissoista uuden kuvat mallikansioon. Eivät ole koskaan vielä päässeet tositoimiin, mutta tiedä vaikka joskus pääsisivät. Tarjolla olisi siis nätti pikkukissa ja iiiiiso pullukka. Ovat veljeksiä, joten onnistuu myös yhteiskuvat. Muiden eläimien kanssa yhteistyö ei suju millään tasolla. Kuvaajan kanssa sentään jotenkin.

Arkkitehtuuria kuvituskuviin

oik2
oik3
oik5
oik11

Olen kuvannut arkkitehtuuria ties kuinka kauan. Asiakkaina on ollut muun muassa rakennusfirmat, arkkitehtitoimistot, kiinteistöjen omistajat ja niin edelleen. Tällä kertaa arkkitehtuurikuvia tilasi kuitenkin Lakimiesliitto. Miksi? Kyse ei tietenkään ollut myynti- tai referenssikuvista, vaan kuvituskuvista. Ohessa muutama pominta laajahkosta kokonaisuudesta.

Mainossarja SDP:lle

vanhukset
muutto
lapsi
sdp_mainos

Klikkaa kuvat suuremmaksi.

Tuossa kesän aikana tuli tehtyä SDP:lle kolmen kuvan mainossarja. Puolueen jäsenlehti Aimossa (sivu 11) kerrottiin kamppissuunnittelusta asiakkaan näkökulmasta ja minuakin kutsuttiin rautaiseksi ammattilaiseksi. Tässä kaikki kolme haastava kuvaa. Vanhuksien ja lapsien kuvaamisessa on aina omat haasteensa. Lisäksi säät aiheuttivat sydämentykytyksiä. Muuttokuva on kuvattu täydellisen harmaana aamuna. Onneksi arkistosta löytyi sopivan aurinkoinen taivaskuva.

Lopussa vielä yhdestä kuvasta tehty valmis mainos.

Näkymät

kalastajat

Kävin korkealla, mutta hissillä pääsi takaisin alas. Jäät lähti, vaalit meni ja töitä riittää. Hyvää Vappua!

Kuvia talven pimeistä illoista

chibib
Ahmed Al Chibib / Varsinais-Suomi
jarvinen
Jukka Järvinen / Helsinki
loven
Jape Loven / Helsinki
makynen
Matias Mäkynen / Vaasa
manni
Juha Manni / Keski-Suomi
marin
Sanna Marin / Pirkanmaa
tuomioja
Erkki Tuomioja / Helsinki
wallgren
Thomas Wallgren / Helsinki

Jutan kuvasta on tullut runsaasti palautetta ja moni onkin kysellyt, että mitä muuta kuvasit. Poimin nopeasti listalta kahdeksan sellaista kuvaa, joissa on jotain… hmm, inhoan muotoa “erilainen kuva”, mutta ehkä muusta kuvamaailmasta poikkeavaa tai sitten itselleen jotain merkityksellistä. Sellaista, mikä jäi mieleen. Älkää pelätko, tämä blogi ei ole muuttumassa poliittiseksi, vaan tässä nyt on vaan näitä työkuvia, joita on kyselty. Tällainen kavalkaadi tällä kertaa.

Oopa: Talvi tuli ja meni

jutta_blogi
Olipa hoppu ja kiire. Talven työllisti ensi viikon sunnuntai. Koko talven on tullut kuvattua lähes kokonaan politiikkaa. Kovaa hommaa. On juostu, rakennettu tilapäisstudioita ja on kuvattu niin kellareissa kuin toreillakin. Tällä hetkellä ympäri Suomea on satoja ottamiani kuvia. Tauluissa, tolpissa, esitteissä, banderolleissa ja mihin ikinä kuvia saakaan painettua. Tulitikkuaski taitaa olla pienin tuote ja suurimmat tulosteet liehuvat tuolla ulkona rakennuksien seinissä. Lähes koko maan kattava näyttely on siis parhaillaan auki. Tervetuloa.

Julkaisujärjestelmä kuvankäsittelijänä?

Osa (netti)julkaisujärjestelmistä pakkaa ilmeisesti kuvia tai tekee niille terävöityksiä yms. En aiheesta tiedä loputtomia, kun en ole järjestelmiä kamalasti käyttänyt. Tänään SDP julkaisi uuden ehdokkaan ja Nelosen pressikuva näytti kummankin iltapäivälehden nettisivuilla ihan erilaiselta. Tuskin kukaan pressikuvia alkaa kiireessä säätämään. Samasta kuvasta kuitenkin kaksi versiota.

Iltalehti
Iltasanomat (kuva vaihdettu)
E: Aamulehti

Vampyyreja

vamp_fb

Tuossa syksyllä tuli vietettyä päivä kuvailemassa tuollaisessa miitin tyylisessä happeningissä kavereiden kanssa. Pitkästä aikaa tuli kuvattua jotain omaa ilman mitään tarkoitusta. Kuvat jäivät kovolle pyörimään, kunnes muistin, että voisi ehkä yhden heittää nettiinkin.

Jos jotain kiinnostaa, niin oikealla yksi Canonin salama sateenvarjon kera ja kuvattavien takana Canonin salama, joka väläytti orjamoodissa olleet kaksi Nikonin salamaa. Radioina toimivat Pocketwizardit. Kuva on otettu keskellä harmaata päivää. Kuvaajalla oli lämpimästi päällä.

Nyt-juttuja

Tänään tuli taas kuvailtua Nyt-liitteeseen. Eipä ole tullut linkitettyä edellisiäkään tänne, joten laitetaan nyt sitten muutama. Nää on tätä kuluttajatavaraa, muuten tavara menee tonne b-to-b-osastoon.

Vielä on kiljua? (Puntala Rockista festariraporttia)
Miten Helsingissä autetaan turistia? (lehdessä oli varmaan kymmenen kuvaa)
Operaatio tiedonhaku (vakoiltiin Googlea)

Oopa: Sukset jalassa

setup_hiihto

Kun on noin 20°C pakkasta, niin a) kaikki on tehtävä nopeasti b) yksinkertaisesti c) kaiken pitää toimia. Siihen vaaditaan a) Manfroton keikkajalusta b) pikkusoftari ebaystä c) Pocket Wizardin tt1 ja tt5 -tuotteet. Ensi kerralla laitan myös lämpimämmät kengät.