Oopa: Filmiä, kamerakännykkäkuvia ja uusi lasi

20081214_01-02
Ilford delta3200 prässättynä 6400:n.

14/12/2008
Nokia N96 ja Turku.

Pitkästä aikaa jorinoita ammattipuolelta, eli valokuvauksesta. Jääkaapissa olisi kymmenen rullaa Ilfordin mainiota 3200:sta odottamassa paria kuvausideaa. Niitä odotellessa Mikko prässäsi allekirjoittaneelle rullan tuplaherkkyydellä kuvattuna. Kivaa jälkeä, mutta dynamiikka kärsii melko pahasti. Kehite ei kuulemma ollut parasta mahdollista. Tarkoitus on jatkaa testaamista ja kokeilla parin aukon prässäämistä.

Nykytekniikan puolella taas olen kuvaillut uudella N96:llani varsin paljon. Kamera on parantunut ohjelmistopäivityksien mukana ja kohta ollaan N82:n tasolla. Flickr-tuki on melkoisen mahtava, eli yhdellä painalluksella saa kuvat nettiin. Siitä tykkään.

Digipuolella hain taas kamerareppuun Canonin EF 24-70mm f/2.8L -objektiivin. Viime talvena hommasin väliaikaislinssiksi Sigman (24-60mm f/2.8 DG EX, joka on nyt myynnissä) ja nyt sain sitten aikaiseksi päivittää lasin siihen jokaisen lehtikuvaajan työjuhtaan. Canonissahan on hieno vastavalosuoja, joka kiinnittyy objektiivin runkoon kiinni. Laajakulma-asennossa objektiivi on fyysisesti pisimmillään, joten vastavalosuoja on aina optimaalisen kokoinen. Meillä vastavaloon paljon kuvaaville se on tärkeä ominaisuus.

Canonin 24-105mm f/4L IS olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta en ole kovin innostunut akkua kuluttavasti vakaajasta, huonommasta valovoimasta ja vastavalosuojasta. Lisäksi ko. lasissa on ollut flare-ongelmia ja CA on vissiin huonommin hallinnassa. Vastapainoksi lasi olisi ollut vissiin 30% kevyempi.

Tällaista siis tälläkerralla. Filmikuvailut ja työnteko jatkuu, joten ollaan kuulolla.

Comments are Disabled