Lehdet täynnä paskoja kuvia

Maggien Miikka kirjoitti “ehkä hieman provosoiden” asiakaslehtien olevan ihan paskoja. Mielenkiintoisen kirjoituksesta teki se, että Miikka sattuu olemaan asiakaslehtiä tekevän Maggien luova johtaja. Koko vyyhtihän lähti liikkeelle Journalistin jutusta, jossa entiset Hesarin toimittajat lyttäsivät asiakaslehdet täydellisesti. Mutta mites kuvamaailma asiakaslehdissä? No paskaa tietenkin:

1) Paskaa kuvajournalismia

Asiakaslehtiin kuvaa mainoskuvaajat, jotka eivät ymmärrä kuvajournalismista mitään.

2) Ei ymmärrystä asiakkaan strategioista

Asiakaslehtiin kuvaa lehtikuvaajat, jotka kuvittelevat olevansa repparikeikoilla.

3) Sekasoppa

Kahden edellisen kohdan kuvatyylit yhdistämällä saa aikaan vain paskaa sekameteliä.

4) Ei kuvatoimittajia

Katastrofitilanteissa asiakaslehden tilaaja valitsee kuvat.

5) Valokuvaajia kiinnostaa vain raha

Valokuvaajat eivät osallistu palavereihin eikä heitä kiinnosta muutenkaan muuta kuin se työ, josta voi laskuttaa. Lisäksi asiakkaat eivät huoli valokuvaajia esimerkiksi toimitusneuvostoihin. Valokuvaajien ja asiakkaiden suhde jää näin todella etäiseksi, joka näkyy sitoutumisessa ja kuvissa.

6) Asiakaslehtiin ostetaan kuvapankkikuvia

Kaikki tietävät, että kuvapankkikuvat ovat paskoja aina ja ikuisesti. Silti ollaan valmiita säästämään kuvissa ja ostamaan parin kympin kuvia, vaikka oikea valokuvaaja saisi tehtyä tonnilla juuri oikeanlaisen kuvan.

7) Amatöörit

Loppujen lopuksi kuka edes haluaisi kuvata asiakaslehtiin? Eikö kaikki kuvaajat haluaisi tehdä oikeaa mainontaa tai oikeaa journalismia? Asiakaslehtien kuvaajiksi päätyväkin ne ressukat, joilla ei ole oikeita töitä. Kuvaajat ovat wanna be -mainos ja -lehtikuvaajia, joilta puuttuu taito tehdä kumpaakin.

Comments are Disabled