Sigma Art 35+50

sulo_blogi

Klikkaa suureksi. (Sigma 35mm A / f/1.4 /Canon)

Pitkästä aikaa tuli käytyä lasiostoksilla. Kävin nimittäin hankkimassa viime viikolla kaksi Sigman primelinssiä: 35mm ja 50mm Art-sarjan lasit. Olen aina tykännyt käyttää “zuumeja” niiden joustavuuden takia. Lisäksi nykyaikaiset muuttuvapolttoväliset objektiivit ovat laadukkaita ja 2.8-valovoima riittää useassa tapauksessa. Lisäksi himmennän usein melko reilustikin, koska tykkään myös näyttää taustaa kermabokehin sijaan.

Olen jo pitkään ollut vakuuttunut Sigman Art-sarjasta ja nyt sitten tein päätöksen siihen siirtymisestä. Yksi syy oli myös paljon käyttämäni Canonin 17mm ts-e-lasin tarkkuus, johon olen ihastunut. Niinpä hain kaksi lasia korvaamaan 24-70mm objektiivia. Suurimmaksi osaksi käytän ~35mm polttoväliä. Se nyt vaan sattuu olemaan paras polttoväli maailmassa. Vielä pitäisi saada 85mm tai 135mm kolmanneksi kiinteäksi. Sigman 85mm:stä en ole kovin innostunut.

Kummatkin lasit ovat tarkkoja, mutta 50mm on kyllä huomattavasti tarkempi. Se kuitenkin mikä silmiin pisti heti, oli kontrasti ja värien toisto. Niissä zuumit jää jälkeen reilusti. Sigman kummatkin lasit vaativat vähemmän jälkikäsittelyä, koska sävymaailma on luonnollisempi. Aluksi tuli pohdittua, että vaihdoinko nyt varmasti lasia vai runkoa.

Kummatkin lasit ovat saaneet tehdä jo ensimmäiset keikkansa. Nyt odottelen vielä Fokan kamppikseen kuuluvaa USB-telakkaa, niin saan katsottua että tarkennukset on varmasti kohdillaan. 24-70mm on nyt siirtynyt eläkepäivien sijaan videohommiin.

Kirjoittaja on valokuvaaja, joka tykkää.

Comments are Disabled