Tarina Osmosta ja iPadistä

IMG_20170220_133905Osmo muutti luokseni.

Tässä viime aikoina olen suunnitellut erästä videokuvausta. Päätin hankkia sitä varten DJI:n Osmo+-kameran sen takia, että se on hyvin nopea laittaa kuvauskuntoon ja voin tarvittaessa kuvata stillit Sonyllä ilman sen ihmeellisempää säätöä. Kun viime viikolla sellainen tulikin myyntiin erääseen FB-ryhmään, niin huusin välittömästi aaveeta ja yyveetä. Niinpä kamera sitten saapui minulle eilen puolenpäivän aikaan.

Kuten kirjoitin, niin kamera on erittäin nopea asettaa kuvauskuntoon. Tai ei. Kameraan nimittäin kytketään langattomasti puhelin, joka toimii näyttönä. Android-puhelimeni (Oneplus Two) yhdisti hyvin kameraan ja yhteys toimi mainiosti, näyttöön ilmestyi kaikki valikot ja asetukset, mutta live-kuva ei toiminut. Laitoin viestiä myyjälle, joka ilmoitti, että kyllä toimi lähtiessä. Noh. Minulta löytyy entuudestaan DJI:n Phantom 4 pro, joten toimintalogiikka oli kyllä tuttu. Ei muuta kuin kopterin kylkeen ostettu iPad mini 4 esille ja testaamaan. TOIMII!

Seuraava ongelma olikin sitten kinkkisempi. iPad Mini ei nimittäin mahtunut Osmon puhelinkiinnitykseen. Ei muuta kuin Googlettamaan. Ainoa ratkaisu löytyi Ebaysta, jossa myynnissä oli suolaseen hintaan pienet jatkopalat. Kun laskee toimitusajan päälle, niin kiitos ja ei kiitos. Jostain sitten tulikin mieleen, että voisiko jotenkin saada tulostettua itse jatkopalat. En ole koskaan 3D-tulostanut mitään, joten Google laulamaan. Minuutissa löysin suoraan mallin, seuraavan minuutin aikana olin selvittänyt missä kirjastossa on lähin 3D-tulostin ja kolmanen minuutin aikana olin varannut laitteen tämän päivän aamupäiväksi.

IMG_20170221_091719

Arvotaan seitsemän asetusta ja lisäarvot.

IMG_20170221_094228

Kone pöhisee

Aamulla Kirjasto10:ssä sitten ihmettelin härveliä. Kysymällä sain apua ja puolen tunnin päästä tulostin surisi minulle ensimmäistä jatkopalaa. Välillä kävin kahvilla ja lopulta ensimmäinen pala oli valmis. Se vaikutti hyvältä kaikin puolin, joten seuraava pala sitten vaan tulostumaan ja syömään. Karkealla asetuksella ja jatkopala kyljelteen tulostettuna (ei tarvinnut tukitulostuksia) kone hurisi 1 t 40 min per pala.

IMG_20170221_221403

Viimeistelyssä vielä parantamisen varaa

Eilen saadusta ideasta meni siis 24 tuntia siihen, että minulla oli iPad kiinni tukevasti Osmossa. Hintaa projetille tuli Helsingin kirjaston listahinnan mukaisesti 1.40 euroa. Kyllä, euro ja neljäkymentä senttiä. Työajan kirjasin tuotekehitykseen ja koulutukseen, vaikka nörttinä hommaa olisi voinut kaiketi kutsua TYKY-toiminnaksi.

IMG_20170221_133223~2

Uskaltaisitko sinä antaa tälle Osmolle iPadin?

Comments are Disabled